Project Lead Incident Response

Locatie Zwolle / Den Haag – Minimaal 32 uur per week.

Het Computer Emergency Response Team heeft jou nodig

Geen enkele organisatie is gevrijwaard van een cyber incident. De schade die een IT-Security incident met zich mee kan brengen kan enorm oplopen. Niet alleen de financiële schade maar zeker ook de reputatieschade is soms aanzienlijk. Het voorkomen van een incident is niet altijd mogelijk, maar zoveel mogelijk de schade beperken en de toedracht van het incident goed onderzoeken kan wél. Daarbij is snel en accuraat handelen van groot belang. Het CERT van NFIR staat 24/7 paraat voor haar opdrachtgevers om ieder IT-Security incident aan te pakken. De Project Lead rol is onmisbaar om deze projecten in goede banen te leiden. Is deze uitdaging iets voor jou? Lees dan gauw verder.

Functiebeschrijving

Het is elf uur ’s avonds en je telefoon gaat. Er wordt gebeld op het Incident Response noodnummer van NFIR en jij hebt piketdienst. Na een korte telefonische triage beoordeel jij dat je de andere CERT leden met piketdienst moet benaderen omdat de opdrachtgever de hulp van NFIR direct nodig heeft.  Na het samenstellen van het CERT team vertrek je naar de opdrachtgever om daar de intake te begeleiden en de opdrachtbevestiging en andere formaliteiten te verzorgen. Het CERT team bestaat uit digitaal forensisch onderzoekers, ethisch hackers en technische ondersteunende collega’s die allen ervaring hebben met Incident Response. Als Project Lead Incident Response ben je dus verantwoordelijk voor het optimaal laten presteren van een multidisciplinair team onder druk. Als leidinggevende pas jij je vakinhoudelijke, projectmanagement en communicatie skills toe. Jij dient namelijk het overzicht te bewaren en informatie vanuit het CERT in heldere taal te communiceren met de opdrachtgever. Je bent in staat om prioriteiten te stellen, belangen af te wegen en schroomt niet om een lastig gesprek aan te gaan met de opdrachtgever. Een Project Lead Incident Response weet een crisissituatie snel te overzien en is besluitvaardig. Tijdens dit proces zorg jij ervoor dat het doel van het Incident Response team zo snel mogelijk wordt behaald: de impact van het cyber incident zo snel mogelijk tot een minimum beperken, zodat de continuïteit van de organisatie niet meer in het geding is. Na triage, containment en veiligstellen wordt het digitaal forensisch onderzoek verder uitgevoerd en geef je periodiek updates aan de opdrachtgever en bewaak je de voortgang van het project. NFIR helpt organisaties in zowel de publieke als de private sector. Is deze uitdaging voor jou weggelegd? Lees dan hieronder de functie-eisen en in welke organisatie jij terecht komt!

Functie-eisen

 • Jij bent in staat om onder druk het overzicht in een Incident te bewaren;
 • Jij hebt minimaal 10 jaar werkervaring waarvan 5 jaar gecommuniceerd op C-level;
 • Jij spreekt de technische taal van het CERT en hebt kennis van IT-infrastructuren;
 • Jij hebt ervaring met het werken in en/of leiden van een multidisciplinair team;
 • Jij hebt ervaring met cyberincidenten;
 • Jij bent gewend om in stressvolle situaties te werken;
 • Jij hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Onregelmatige werktijden (piketdienst) zijn geen probleem voor jou;
 • Opleiding & Certificeringen: relevante HBO/WO-opleiding;
 • Jij hebt relevante projectmanagement ervaringen opgedaan;
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs.

Werken in een bruisend en professioneel team

Als je bij NFIR komt werken, kom je terecht in een jong en energiek team dat samengesteld is uit verschillende achtergronden en expertises. NFIR is een snelgroeiend Nederlands bedrijf waar de passie voor IT-Security enorm groot is, maar de drang om opdrachtgevers te helpen nog groter is. Ook in een tijdperk van thuiswerken is die energie voelbaar en voelen nieuwe collega’s zich snel op hun plek. Wij willen graag dat jij het enorm naar je zin gaat hebben maar ook dat jij je persoonlijk kan ontwikkelen. Wij bieden volop opleidingsmogelijkheden aan en we beloven je; geen dag zal hetzelfde zijn bij NFIR. Bij NFIR werk je in een professionele en informele omgeving. Alle medewerkers hebben Korpschef goedgekeurde, wij zijn in het bezit van een POB-vergunning en beschikken over een ISO27001 certificering. Onze opdrachtgevers worden geholpen door de allerbeste IT-Security specialisten die vakkundig én procedureel werken. Een team van specialisten waar jij deel van uit kunt maken. Naast hard werken is er ook tijd voor ontspanning en leuke team-uitjes. Twijfel je nog? Lees hieronder onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 

Arbeidsvoorwaarden

NFIR hanteert een marktconform salaris, op basis van opleiding en ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarnaast zeer goed geregeld (leaseauto, telefoon, laptop, pensioen en verscheidene opleidingsmogelijkheden).

Enthousiast geworden over deze vacature? Of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op met Arwi van der Sluijs via vacatures@nfir.nl.            

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Solliciteer direct op de functie Project Lead Incident Response.

Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.