EPD Insights: Dossier monitoring voor de gezondheidszorg

Onze meest prominente toepassing is EPD Insights. Dit is de dienst waarbij wij ziekenhuizen ondersteunen bij het toezicht houden op het gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier. Onze verschillende dashboards bieden overzichten van de data om iedere gebruiker van de juiste informatie te voorzien. Ook is er een dashboard dat u helpt om efficiënter steekproeven en andere onderzoeken uit te voeren. Door een tijdlijn op te bouwen kunt in één oogopslag zien wat er zich rondom een dossier heeft afgespeeld.

EPD Insights biedt ook continue en intelligente monitoring op dossier inzagen door middel van onze business rules engine. Hiermee kunnen wij automatisch afwijkingen in de data constateren zoals onrechtmatig gebruik van de noodzoekprocedure. Per mail kunnen we u direct op de hoogte stellen van de meest kritische afwijkingen. Deze afwijkingen kunt u vervolgens verder onderzoeken in het dashboard en de gepaste vervolgactie uitvoeren.

Onze werkwijze

NFIR maakt alleen gebruik van de data die minimaal benodigd is voor het uitvoeren van de gewenste analyses, zoals inzagen, mutaties en contactmomenten. Deze data worden op een veilige manier ontsloten naar onze Elasticsearch omgeving waar het geanalyseerd wordt.

Het ontwikkelen en optimaliseren van business rules is een iteratief proces waarin onze consultants samenwerken met de beheerders en privacy officers van het ziekenhuis. Wij willen uw processen begrijpen om u zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Aan de hand van concrete voorbeelden helpen wij uw organisatie de scheidslijn te trekken tussen normale en verdachte handelingen rondom een dossier. Zo zorgt EPD Insights ervoor dat u alleen meldingen ontvangt van de gevallen die echt uw aandacht verdienen.

Wie bieden wij onze Dossier Monitoring oplossingen aan?

Naast ziekenhuizen hebben we de ambitie om met onze dienstverlening de complete zorgketen te bedienen, zowel de care als de cure. Of uw organisatie nou een EPD heeft, een ECD, of een ander type dossiervorming, wij kunnen u help om meer grip te krijgen op uw data. Wilt u een demonstratie van EPD Insights en vrijblijvend in gesprek met een business consultant? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

EPD Insights: Elektronisch Patiënten Dossier monitoring

Security Information and Event Management (SIEM) en Security Operation Center (SOC) samen verwerkt in EPD Insights,
volledig en automatisch toezicht op het Elektronisch Patiënten Dossier.
Door de opgebouwde tijdlijn in één oogopslag zichtbaar wat er zich rondom een dossier heeft afgespeeld.

Security monitoring houdt in het monitoren van het netwerkverkeer en analyseren van logbestanden om daarmee dreigingen, kwetsbaarheden en cyberaanvallen vroegtijdig te kunnen ontdekken. NFIR biedt een volledig geautomatiseerde oplossing, zodat u zelf geen data meer behoeft te interpreteren. Via een dashboard kan u alle meldingen inzien en actie ondernemen indien nodig.

NFIR Insights, onze security monitoringsdienst, analyseert alle data van de aangesloten detectie bronnen en toont die verwerkte data in een gemakkelijk te interpreteren dashboard-omgeving. De security-monitoring specialisten van NFIR verwerken de ontvangen log-gegevens geautomatiseerd op basis van use-cases, die samen met de klant worden bepaald. Bij het monitoren van netwerkverkeer komt alle informatie, inclusief meldingen omtrent een verdachte activiteit, in een dashboard terecht. Zo bent u snel op de hoogte van activiteiten op uw netwerk en kunt u adequaat ingrijpen bij verdachte activiteiten.

Het monitoren van uw netwerk kan helpen bij het vroegtijdig ontdekken van kwaadaardig gedrag. Als u uw netwerk wilt beschermen, kunt u het beste beginnen met het monitoren van uw netwerk. U krijgt inzicht in uw netwerk, u bent snel op de hoogte van verdachte activiteiten en u kunt adequaat ingrijpen als een verdachte situatie zich voordoet.

De security-monitoring specialisten van NFIR zijn elke week bezig met de ontwikkeling van het Insights platform. Zij verwerken de informatie afkomstig van apparaten in uw netwerk en analyseren deze met behulp van machinelearning en beproefde detectieregels.

Diverse detectiebronnen kunnen worden aangesloten op NFIR Insights. U kunt hierbij denken aan IDS sensoren, firewall logs, vulnerabilitiy scanners (extern/intern), endpoint oplossingen en dergelijke.

MDR staat voor Managed Detection and Response.

Het Managed Detection and Response (MDR) team bestaat uit SOC Analisten, Security Engineers, Developers, Data Analisten, Service-en Project Managers en Business Consultants. Onze Managed Detection and Response (MDR) afdeling kent een opsplitsing in disciplines: Security Monitoring en Dossier Monitoring.

 

Wij helpen u om cyberdreigingen op te sporen voordat ze uw bedrijf raken. Wij bewaken uw gegevens 24/7 en waarschuwen u voor eventuele afwijkingen die uw werkstations, servers, clouddiensten, IoT-apparaten en OT-omgevingen kunnen schaden.

Met proactieve bescherming kunt u erop vertrouwen dat uw systeem veilig is

Scroll naar top

Maak een afspraak met een consultant over Managed Detection and Response

popup_afspraak_mdr

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.