Security Monitoring

Bescherm uw bedrijfsgegevens met Security Monitoring
Security Monitoring
Security Monitoring

Security Monitoring

Bescherm uw bedrijfsgegevens met Security Monitoring

Bescherm uw bedrijfsgegevens

Zie uw bedrijf met uw gegevens als een pand dat beschermd moet worden tegen aanvallen die van buitenaf maar ook van binnenuit. Door een effectieve monitoringstrategie te implementeren, kunt u bedreigingen sneller detecteren en beperken voordat ze zich kunnen verspreiden. Met security monitoring van NFIR kunt u proactief bedreigingen detecteren en erop reageren voordat ze schade aanrichten.

Een ander belangrijk voordeel van security monitoring is dat het kan helpen bij het opsporen van potentiële kwetsbaarheden in uw netwerk en systemen. Dit kan u helpen om deze kwetsbaarheden snel te identificeren en te verhelpen voordat ze worden uitgebuit door cybercriminelen.

Security monitoring

Het proces van security monitoring omvat het continu verzamelen en analyseren van gegevens over uw netwerk en systemen. Dit omvat het monitoren van gebeurtenissen en activiteiten, het identificeren van afwijkingen en het uitvoeren van analyses om potentiële bedreigingen te detecteren. Als bedreigingen worden gedetecteerd, kan er onmiddellijk actie worden ondernomen om de bedreiging te stoppen en de schade te beperken. Wij zien uw bedrijf met uw gegevens als een pand dat beschermd moet worden tegen aanvallen die van buiten naar binnen komen maar ook van binnen naar buiten. Onze security monitoring doet dit proactief door middel van het opstellen van use cases die “afgaan” als zich een dreiging voordoet. Deze dreiging categoriseren wij binnen het team. Vervolgens stemmen we overeenkomstig met u af wat we doen.

Daarom security monitoring door NFIR

Bij NFIR begrijpen we hoe belangrijk het is om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Daarom bieden wij een uitgebreide security monitoring dienst aan die uw bedrijf 24/7 beveiligt tegen de nieuwste bedreigingen. Onze security monitoring dienst biedt verschillende voordelen voor uw bedrijf:

 • Real-time detectie en respons op bedreigingen

 • Proactieve monitoring en dreigingsinformatie

 • Diepgaande analyses en rapportage

  Dit helpt u bij het identificeren van kwetsbaarheden en het nemen van proactieve maatregelen om uw bedrijf te beschermen

 • Maatwerkoplossingen

 • Verbeterde productiviteit

  Onze monitoringoplossing helpt uw bedrijf om de productiviteit te verhogen door onnodige downtime en storingen te minimaliseren die worden veroorzaakt door cyberaanvallen

 • Kostenbesparing

 • Naleving van wet- en regelgeving

 • Verbeterde reputatie

  Onze monitoringoplossing helpt uw bedrijf de reputatie te beschermen door te voorkomen dat vertrouwelijke informatie in handen komt van kwaad willenden en door de downtime als gevolg van aanvallen te minimaliseren

NFIR is een Nederlands bedrijf dat in het Nederlands communiceert met u communiceert, zowel de mondelinge gesprekken als de rapportages en analyses zijn in het Nederlands. Ook wordt alle data in Nederland opgeslagen.

Het aansluitingsproces van security monitoring

NFIR biedt een complete dienst aan. Dat betekent dat wij vanaf de intake vanuit meerdere disciplines met u aan de slag gaan. Tijdens de implementatiefase wordt een team samengesteld dat bestaat uit een business consultant, een security engineer en een projectleider. Dit team zal constant in verbinding met u staan. Samen met dit team bepaalt u wat de “use cases” – ook wel beveiligingsregels – zijn waarop de alerts afgaan. De uiteindelijke oplossing die NFIR biedt is een 100% geautomatiseerde oplossing om uw netwerkactiviteiten te monitoren.

Security Monitoring

Zo werkt security monitoring

U krijgt kritische meldingen direct via e-mail of sms binnen en u kunt daarop zelf actie ondernemen. We filteren de meldingen en alarmeren u alleen indien wij dat nodig achten.

Wanneer de dienst geleidelijk binnen uw organisatie draait, zal ook een servicemanager toegevoegd worden aan het team. Deze neemt na oplevering iedere maand alle meldingen met u door. Aan de hand hiervan zal de servicemanager aangeven hoe dit proces kan worden geoptimaliseerd.

Security Monitoring

Dit kunt u zelf al doen

Het is belangrijk om te de bescherming tegen cybersecurityrisico’s voortdurend bij te werken en aan te passen aan het veranderende dreigingslandschap. Dit kunt u zelf vast doen om de risico’s te beperken.

Security monitoring voor iedereen

Bij NFIR zijn wij van mening dat security monitoring voor alle bedrijven toegankelijk en beschikbaar moet zijn. Omdat wij deze dienst tegen zeer betaalbare prijs aanbieden en omdat deze gemakkelijk te interpreteren is bij elk bedrijf, is deze dienst ook geschikt voor het MKB (bedrijven met 50 tot 500 medewerkers). Uiteraard is security monitoring ook geschikt voor de allergrootste bedrijven in Nederland.

Veel gestelde vragen

Security monitoring houdt in het monitoren van het netwerkverkeer en analyseren van logbestanden om daarmee dreigingen, kwetsbaarheden en cyberaanvallen vroegtijdig te kunnen ontdekken. Omdat het interpreteren van logs en onderzoeken van de meldingen niet effectief kan zonder achterliggende kennis van het (klant)netwerk focussen wij op de samenwerking tussen security monitoring en beheer. We helpen u met het ontdekken van kwetsbaarheden in uw beleid, configuraties of netwerk. Dit doen we door de regelmatige voortgangsgesprekken, handige rapportage en kennissessies. De kennissessies zijn gebaseerd op het MITRE Defend framework en dragen bij aan de volwassenheid van uw organisatie.

Op het netwerk worden logbronnen aangesloten. Logbronnen zijn belangrijke servers of applicaties die log bestanden genereren. Deze logbrestanden worden naar een SIEM gestuurd. Dit is een centrale server waar alle log bestanden worden verzameld. In dit SIEM worden door middel van automatische detectieregels de logbestanden doorzocht. Wanneer er een verdacht patroon wordt ontdekt zal deze detectieregel een melding genereren. Deze melding wordt onderzocht door onze security engineers in het Security Operations Center (SOC). Wanneer de melding alarmerend is zullen we contact met u opnemen.

Het monitoren van uw netwerk kan helpen bij het vroegtijdig ontdekken van kwaadaardig gedrag. Als u uw netwerk wilt beschermen, kunt u het beste beginnen met het monitoren van uw netwerk. U krijgt inzicht in uw netwerk, u bent snel op de hoogte van verdachte activiteiten en u kunt adequaat ingrijpen als een verdachte situatie zich voordoet.

We ontwikkelen onze monitoring dienst door nauwgezet de cyber security ontwikkelingen te volgen en onze detectieregels daarop aan te passen. Verder optimaliseren we onze detectieregels continu. Ook zoeken we telkens de afstemming met u als klant over de actualiteiten die bij u spelen en overleggen we door middel van korte kennissessies security onderwerpen met u.

Onze Managed Detection and Response (MDR) dienst is zodanig ontworpen om uw gegevens en belangen te beschermen, zelfs als een bedreiging de algemene beveiligingscontroles van organisaties ontwijkt. Ons MDR-beveiligingsplatform is een geavanceerde 24/7 beveiligingscontrole die een reeks fundamentele beveiligingsactiviteiten omvat, waaronder cloud beheerde beveiliging voor organisaties die hun eigen beveiligingscentrum niet kunnen onderhouden. Naast het beveiligen van gegevens van uw bedrijf en klant gegevens verlangt de overheid, met de AVG-wetgeving, dat u ook passende maatregelen neemt om persoonsinformatie te beschermen, daar waar u verantwoordelijke of verwerker bent.