Vergunningen

NFIR is in het bezit van een POB-vergunning en alle medewerkers hebben kopschefgoedkeuring gekregen, waardoor NFIR haar werkzaamheden mag uitvoeren. Daarnaast bezitten onze digitaal forensisch onderzoekers een gele pas. 
 

POB-vergunning

Door de POB-vergunning die de Minister van Justitie en Veiligheid heeft afgegeven, mag NFIR haar werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast dekt de vergunning het verwerken van strafrechtelijke gegevens, waarmee wij in aanraking (kunnen) komen bij het uitvoeren van onze diensten.

Het POB-licentienummer van NFIR is: 1672.

Korpschefgoedkeuring

De afdeling Korpscheftaken heeft ons gescreend op betrouwbaarheid en vakbekwaamheid. Alle medewerkers van NFIR hebben toestemming gekregen van de korpschef om werkzaamheden uit te voeren voor NFIR.

Gele pas

Bij NFIR werken digitaal forensisch onderzoekers die het diploma ‘particulier onderzoeker’ hebben behaald. Doordat zij in het bezit zijn van dit diploma, hebben zij het legitimatiebewijs particulier recherchebureau verkregen. Dit legitimatiebewijs wordt de ‘gele pas’ genoemd en heeft een geldigheid van 3 jaar. De gele pas dekt dat onze digitaal forensisch onderzoekers onderzoekswerkzaamheden mogen verrichten.