Accreditaties

CERT

NFIR is een Computer Emergency Response Team (CERT). CERT is een geregistreerd handelsmerk van Carnegie Mellon University en is in januari 2020 aan NFIR toegekend, nadat bleek dat NFIR aan alle gestelde eisen heeft voldaan. De toekenning is gebaseerd op de werkzaamheden die NFIR verricht, maar ook op de partijen waarvoor en waarmee NFIR samenwerkt. 

Het Incident Response team van NFIR wordt ingezet in samenwerking met en voor particulieren, MKB-bedrijven, overheidsorganen, multinationals, onderwijsinstellingen en non-profit organisaties. NFIR komt als CERT voor in het rijtje met grote organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van cyberincidenten, zoals het NCSC, de IBD, Defensie, telecom organisaties en banken. Onder deze CERT’s geldt een sector overstijgend vertrouwen door het spreken van dezelfde taal, waardoor samenwerken mogelijk is.

ISO-27001

NFIR is in het bezit van een ISO-27001 certificering. Deze internationale ISO-norm stelt eisen aan informatiebeveiliging, met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van gegevens zeker te stellen. NFIR is door BSI getoetst op de implementatie en naleving van deze normen. Door de certificering voor de ISO-27001 norm bewijst NFIR op een zorgvuldige en vertrouwelijke manier om te gaan met gegevens en de informatieprocessen binnen de organisatie te beheersen. De scope van de certificering omvat het beperken van gevolgschade van cyberincidenten en digitale weerbaarheid van organisaties vergroten middels reactie en preventieve IT security dienstverlening. Zowel de vestiging in Den Haag als Zwolle zijn gecertificeerd voor ISO 27001.

Scroll naar top

Maak een afspraak met een consultant over Managed Detection and Response

popup_afspraak_mdr

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.