Security Awareness

NFIR bevordert beveiligingsbewustzijn op de werkvloer door middel van een uitgebreid Awareness Programma en diverse losse diensten zoals phishing simulaties en presentaties.
Dossier monitoring
Dossier monitoring

Security Awareness

NFIR bevordert beveiligingsbewustzijn op de werkvloer door middel van een uitgebreid Awareness Programma en diverse losse diensten zoals phishing simulaties en presentaties.

Security awareness is de mate waarin medewerkers bewust zijn van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging. Goede informatiebeveiliging is alleen mogelijk als het beleid en de techniek op orde zijn en als de medewerkers op de juiste manier handelen. Toch blijkt het menselijk handelen nog vaak een zwakke schakel in dit geheel. Medewerkers klikken op links in phishing e-mails of delen bewust en onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Organisaties worstelen vaak met de betrokkenheid van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging en privacy, omdat medewerkers niet bewust zijn van de belangrijke rol die zij vervullen op dit gebied. Onze security awareness diensten helpen uw organisatie met het activeren van de human firewall en het verkleinen van de kans op een cybersecurity incident.

 

Waarom is security awareness zo belangrijk?

Het aantal bedrijven en organisaties wat te maken krijgt met een cybersecurity incident neemt ieder jaar toe. Gelukkig zijn er tegenwoordig geavanceerde processen en technieken beschikbaar die de kans op een incident kunnen verkleinen. Als u de juiste technische maatregelen heeft getroffen om uw IT-omgeving weerbaar te maken en als u de juiste processen rondom beleid heeft opgesteld, dan is het derde belangrijke element van deze driehoek de mens. Processen en technieken binnen uw organisatie zijn namelijk beheersbaar, de mens niet. Security awareness helpt uw organisatie om de mens tot sterkste schakel te ontwikkelen.

Hoe verhoogt onze dienstverlening uw security awareness?

NFIR creëert bewustwording en gedragsverandering op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Dit doen wij door het gedrag van uw medewerkers te testen, inzicht in het actuele bewustzijn te geven en uw medewerkers te trainen. Voor een procesmatige verbetering van de security awareness binnen uw organisatie biedt NFIR een 3-jarig Awareness Programma aan. Immers, enkel wanneer uw medewerkers regelmatig bijleren en bewust worden gemaakt van het belang van informatiebeveiliging (en hun rol daarin), zal dit de beoogde vruchten afwerpen. De componenten uit het Awareness Programma worden ook los aangeboden en als aanvulling daarop hebben wij activiteiten specifiek voor management en directie, en de kinderen van medewerkers.

Security awareness voor beveiligingsbewustzijn op de werkvloer

Awareness Programma

NFIR biedt een uitgebreid 3-jarig Awareness Programma, bestaande uit e-learning modules, trainingen, phishing simulaties en georganiseerde activiteiten.

Security awareness voor beveiligingsbewustzijn op de werkvloer

Social engineering

Maak van de mens uw sterkste schakel en test uw weerbaarheid tegen de basistechniek van cybercriminelen.

Security awareness voor beveiligingsbewustzijn op de werkvloer

Incident Response dry-run

Bereid uw organisatie voor op een cybersecurity incident met een dry-run die een incident nabootst.

Security awareness voor beveiligingsbewustzijn op de werkvloer

Presentaties

Versterk de weerbaarheid van uw medewerkers en het management met presentaties die aansluiten op de ontwikkelbehoefte van uw organisatie.

Security awareness voor beveiligingsbewustzijn op de werkvloer

Cookie van Eigen Deeg

Cookie van eigen Deeg is een cyber jeugdevent dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar in een spannend cyberavontuur, waarin zij leren om weerbaar te worden tegen de belangrijkste cyberrisico's.

CyberSecurity Event Zwolle

NFIR Security Awareness

Bent u geïnteresseerd in een of meerdere security awareness oplossingen en wilt u ook de security awareness op duurzame wijze vergroten binnen uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze security awareness account managers.

Security awareness op duurzame wijze vergroten binnen uw organisatie?

Het verkleinen van de kans op een incident en het beperken van de schade begint bij security awareness.

Veel gestelde vragen

Security awareness staat voor de mate waarin medewerkers bewust zijn van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging. Bovendien gaat het om de mate waarin medewerkers begrijpen met welke mogelijke dreigingen hun organisatie te maken heeft en wat de impact hiervan is.

 

Cybersecurity incidenten ontstaan regelmatig doordat medewerkers bewust of onbewust op een verkeerde wijze handelen. Als medewerkers bewuster zijn van informatiebeveiliging,  beter worden in het herkennen van risico’s en op de juiste wijze acteren dan verlaagd dat de kans op een incident of de impact ervan.

 

De IT-afdeling van organisaties doet vaak hun uiterste best om de technische weerbaarheid zo groot mogelijk te laten zijn. Informatiebeveiliging is alleen meer dan alleen de technische kant. Veel security incidenten en datalekken ontstaan niet door technisch falen maar vaak door onbewust onjuist handelen door medewerkers.

Het verhogen van security awareness kan op verschillende manieren. NFIR biedt verschillende opties om uw medewerkers bewuster te maken van informatiebeveiliging en het herkennen van cybersecurity risico’s.

Bent u op zoek naar een procesmatige aanpak van security awareness binnen uw organisatie? Dan biedt het Awareness Programma een complete oplossing.

Wilt u gebruik maken van losse security awareness diensten? Dan kunt u kiezen uit:

  • Phishing simulaties
  • Incident response dry-run
  • Presentaties voor verschillende niveaus en doelgroepen
  • Inloopacties

Al deze diensten zijn ook onderdeel  van het Awareness Programma.

 

SECURITY INCIDENT BIJ UW ORGANISATIE?

De volgende 30 minuten van cruciaal belang​!

De eerste 30 minuten na een cyber security incident zijn cruciaal omdat snelle reactie de schade kan beperken, verdere verspreiding van de aanval kan voorkomen en essentieel bewijsmateriaal veiliggesteld kan worden voor onderzoek en herstel.

Onze Computer Emergency Response Teams (CERT) staan 24/7 klaar om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij IT-beveiligingsincidenten.

Heeft uw bedrijf professionele hulp nodig bij een beveiligingsincident?