...

FD spreekt NFIR over do’s en dont’s bij ransomware aanval

Het aantal cyberincidenten lijkt alleen maar verder toe te nemen en het incident response team van NFIR rukt regelmatig als digitale brandweer op om het incident in kaart te brengen en op te lossen. In een interview met het FD bespreekt Arwi van der Sluijs, algemeen directeur van NFIR, het verloop van een cyberincident. Er wordt uitgelegd welke fases een organisaties doorstaat wanneer zij worden getroffen door een ransomware incident en wat hun veelgemaakte fouten zijn die cybersecurity bedrijven tegenkomen in de praktijk. In blinde paniek de stekker eruit trekken lijkt een logische stap, maar is een voorbeeld van een van de fouten die de impact van een incident alleen maar verder kunnen vergroten. Moet een organisatie wel of geen losgeld betalen? Is onderhandelen met criminelen aan te raden? Alle netwerken direct of gefaseerd afsluiten?

In dit FD artikel “Plat door gijzelsoftware? Blinde paniek helpt niet” lees je hoe cyber security experts met deze dilemma’s omgaan en hoe zij te werk gaan. 

SECURITY INCIDENT BIJ UW ORGANISATIE?

De volgende 30 minuten zijn van cruciaal belang​!

De eerste 30 minuten na een cyber security incident zijn cruciaal, omdat een snelle en adequate reactie de schade kan beperken. Daarnaast kan verdere verspreiding van de aanval worden voorkomen en kan essentieel bewijsmateriaal veiliggesteld worden voor nader onderzoek.

Ons Computer Emergency Response Team (CERT) staat 24/7 klaar om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij IT-beveiligingsincidenten.

Heeft uw bedrijf professionele hulp nodig bij een beveiligingsincident? 

* LET OP: Wij werken uitsluitend voor bedrijven en organisaties.