Managed Detection and Response (MDR)

Onze Managed Detection and Response (MDR) dienst is zodanig ontworpen om uw gegevens en belangen te beschermen, zelfs als een bedreiging de algemene beveiligingscontroles van organisaties ontwijkt. Ons MDR-beveiligingsplatform is een geavanceerde 24/7 beveiligingscontrole die een reeks fundamentele beveiligingsactiviteiten omvat, waaronder cloud beheerde beveiliging voor organisaties die hun eigen beveiligingscentrum niet kunnen onderhouden. Naast het beveiligen van gegevens van uw bedrijf en klant gegevens verlangt de overheid, met de AVG-wetgeving, dat u ook passende maatregelen neemt om persoonsinformatie te beschermen, daar waar u verantwoordelijke of verwerker bent.

Binnen NFIR doen wij dit met een compleet samengesteld team bestaande uit SOC Analisten, Security Engineers, Developers, Data Analisten, Service-en Project Managers en Business Consultants. Onze MDR afdeling kent een opsplitsing in disciplines: Security Monitoring en Dossier Monitoring.

Security monitoring

NFIR biedt een 100% geautomatiseerde oplossing om uw netwerkactiviteiten te monitoren. Deze oplossing bieden wij aan in de vorm van ons Security Information and Event Management (SIEM) en Security Operation Center (SOC) en Secureme2. U krijgt kritische meldingen direct via email of sms binnen en u kunt daarop zelf actie ondernemen. Indien gewenst kunnen onze Security Monitoring  specialisten uw organisatie ondersteunen bij het nemen van deze acties. Daarnaast kunnen wij u ook ontzorgen bij het interpreteren van de (complexere) meldingen. Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Lees hier meer over onze Security Monitoring diensten.

DOSSIER MONITORING VOOR DE GEZONDHEIDSZORG (EPD INSIGHTS)

Iedere zorgaanbieder beschikt over gegevens van patiënten en cliënten die bijzonder gevoelig zijn. In navolging van de AVG dienen deze persoonsgegevens goed beschermd te worden. Onze Dossier Monitoring oplossingen ondersteunen wij de zorg bij het houden van toezicht op het gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier. Bent u een zorginstelling en wilt u meer weten over onze meest prominente monitoring toepassing, lees hier dan meer over onze Dossier Monitoring diensten.

Security Monitoring laten implementeren?

Security Information and Event Management (SIEM) en Security Operation Center (SOC) samen verwerkt in Dossier Monitoring,
onze volledig geautomatiseerde oplossing waarbij u zelf geen data meer interpreteert.

Security monitoring houdt in het monitoren van het netwerkverkeer en analyseren van logbestanden om daarmee dreigingen, kwetsbaarheden en cyberaanvallen vroegtijdig te kunnen ontdekken. NFIR biedt een volledig geautomatiseerde oplossing, zodat u zelf geen data meer behoeft te interpreteren. Via een dashboard kan u alle meldingen inzien en actie ondernemen indien nodig.

Onze meest prominente toepassing is EPD Insights. Dit is de dienst waarbij wij ziekenhuizen ondersteunen bij het toezicht houden op het gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier. Onze verschillende dashboards bieden overzichten van de data om iedere gebruiker van de juiste informatie te voorzien. Ook is er een dashboard dat u helpt om efficiënter steekproeven en andere onderzoeken uit te voeren. Door een tijdlijn op te bouwen kunt in één oogopslag zien wat er zich rondom een dossier heeft afgespeeld.

EPD Insights biedt ook continue en intelligente monitoring op dossier inzagen door middel van onze business rules engine. Hiermee kunnen wij automatisch afwijkingen in de data constateren zoals onrechtmatig gebruik van de noodzoekprocedure. Per mail kunnen we u direct op de hoogte stellen van de meest kritische afwijkingen. Deze afwijkingen kunt u vervolgens verder onderzoeken in het dashboard en de gepaste vervolgactie uitvoeren.

NFIR Insights, onze security monitoringsdienst, analyseert alle data van de aangesloten detectie bronnen en toont die verwerkte data in een gemakkelijk te interpreteren dashboard-omgeving. De security-monitoring specialisten van NFIR verwerken de ontvangen log-gegevens geautomatiseerd op basis van use-cases, die samen met de klant worden bepaald. Bij het monitoren van netwerkverkeer komt alle informatie, inclusief meldingen omtrent een verdachte activiteit, in een dashboard terecht. Zo bent u snel op de hoogte van activiteiten op uw netwerk en kunt u adequaat ingrijpen bij verdachte activiteiten.

NFIR biedt een schaalbare, beheersbare en  betaalbare oplossing met haar Security Information and Event Management (SIEM) en de implementatie van een Security Operation Centre (SOC).  Ons SIEM bieden wij aan als een volledig geautomatiseerde oplossing, waarbij u geen data meer zelf hoeft te interpreteren. De output zijn meldingen waar uw IT afdeling maatregelen op kan nemen. Lees hoe wij u volledig ontzorgen en welke resultaten u zult behalen bij het implementeren van onze SIEM en SOC oplossing.   

Het monitoren van uw netwerk kan helpen bij het vroegtijdig ontdekken van kwaadaardig gedrag. Als u uw netwerk wilt beschermen, kunt u het beste beginnen met het monitoren van uw netwerk. U krijgt inzicht in uw netwerk, u bent snel op de hoogte van verdachte activiteiten en u kunt adequaat ingrijpen als een verdachte situatie zich voordoet.

De security-monitoring specialisten van NFIR zijn elke week bezig met de ontwikkeling van het Insights platform. Zij verwerken de informatie afkomstig van apparaten in uw netwerk en analyseren deze met behulp van machinelearning en beproefde detectieregels.

Diverse detectiebronnen kunnen worden aangesloten op NFIR Insights. U kunt hierbij denken aan IDS sensoren, firewall logs, vulnerabilitiy scanners (extern/intern), endpoint oplossingen en dergelijke.

MDR staat voor Managed Detection and Response.

Het MDR team bestaat uit SOC Analisten, Security Engineers, Developers, Data Analisten, Service-en Project Managers en Business Consultants. Onze MDR afdeling kent een opsplitsing in disciplines: Security Monitoring en Dossier Monitoring.

Scroll naar top

Maak een afspraak met een consultant over Managed Detection and Response

popup_afspraak_mdr

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.