NFIR officieel supporting sponsor van Stichting CCRC

Het is officieel! We delen graag dat NFIR supporting sponsor is van Stichting CCRC (Cyber Chain Resilience Consortium) is en daarmee een fijn partnerschap aangaat. Deze stichting is een nieuw initiatief in Nederland, gesteund door de overheid, met als doel organisaties te laten cyber oefenen. CCRC verhoogt de cyberweerbaarheid van Nederland door het laagdrempelig kunnen uitvoeren van keten gerelateerde cyberoefeningen. Een goede voorbereiding op een cyberaanval doe je namelijk samen met je ketenpartners, want ook hier komt het gevaar vandaan. NFIR deelt in de missie om de cyberweerbaarheid van organisaties te vergroten en kijkt uit naar een prettige samenwerking met Stichting CCRC.

Stichting CCRC

Deelnemers van CCRC zijn onderdeel van een platform met voornamelijk (security)vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven die cyberoefeningen willen uitvoeren met hun ketenpartijen. Organisaties binnen diverse sectoren van verschillende omvang kunnen deelnemen, want een cyberaanval kan alle organisaties treffen, groot of klein. Samen met andere deelnemers wordt er geoefend, getest en kennis gedeeld, zo leren de deelnemers samenwerken in de keten.

 

NFIR officieel supporting sponsor van Stichting CCRC

Cyber boost sessie

Meerdere keren per jaar organiseert het CCRC stap 1, de Cyber boost sessie, waar deelnemers met elkaar werken aan een goede voorbereiding op een cybercrisis én cyberaanval, samen met de ketenpartners. 

Dit brengt vele voordelen:

  • Verhogen van de cyberweerbaarheid binnen de organisatie
  • Betaalbare professionele cyberoefening kunnen uitvoeren
  • Samen met de ketenpartijen meedoen aan een ketenoefening
  • Actueel inzicht in de risico’s van de keten
  • Toegang tot kennisevenementen over cyberdreiging, cyber oefenen en cybermaatregelen
  • Zichtbaar maken dat de organisatie cyber oefenen serieus neemt
  • Vertrouwelijk delen van kennis en ervaringen vanuit de cyberoefeningen
  • Lessons learned van de fases worden via een whitepaper (geanonimiseerd) gedeeld met de maatschappij

Deelnemen? Aanmelden voor deze sessie kan via de website van Stichting cyber chain Resilience Consortium: https://ccrc.nl.