Zorgvuldig omgaan met bevoegdheden: Waarom onafhankelijk onderzoek van cruciaal belang is.

Inhoud

Eergisteren verscheen een artikel over (oud-)medewerkers van Bunq die veelvuldig in klantrekeningen hebben gekeken. Helaas is dit niet het enige voorbeeld van medewerkers die misbruik maken van hun bevoegdheden of gedragscodes overtreden. Wat opvalt, is dat dit gedrag onder de medewerkers genormaliseerd lijkt te zijn. Het is voor bedrijven dan ook van groot belang om signalen die wijzen op het overtreden van gedragsregels of het misbruiken van bevoegdheden serieus te nemen voordat dit gedrag genormaliseerd raakt.

Een signaal betekent uiteraard nog niet dat er daadwerkelijk sprake is van het overtreden van gedragsregels. Daarom is het laten uitvoeren van een onafhankelijk onderzoek belangrijk om dit te verifiรซren. Particuliere onderzoeksbureaus kunnen beoordelen of er voldoende aanleiding is voor een onderzoek naar de medewerker(s) en de reikwijdte en omvang van hun gedragingen bepalen.

Heeft u vermoedens van overtredingen van gedragsregels of misbruik van bevoegdheden binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een intake!

Artikel NRC: https://lnkd.in/eDu-4tdS

Security incident? Bel ons 24/7!

SECURITY INCIDENT BIJ UW ORGANISATIE?

De volgende 30 minuten van cruciaal belangโ€‹!

De eerste 30 minuten na een cyber security incident zijn cruciaal omdat snelle reactie de schade kan beperken, verdere verspreiding van de aanval kan voorkomen en essentieel bewijsmateriaal veiliggesteld kan worden voor onderzoek en herstel.

Onze Computer Emergency Response Teams (CERT) staan 24/7 klaar om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij IT-beveiligingsincidenten.

Heeft uw bedrijf professionele hulp nodig bij een beveiligingsincident?ย