Politie stuurt mail om gevonden inloggegevens met hulp van NFIR

Inhoud

Den Haag – Recent ontving het cybercrimeteam van de politie eenheid Den Haag van het Nederlandse cybersecuritybedrijf NFIR informatie dat er op een buitenlandse server bestanden zijn aangetroffen met daarin onder andere duizenden unieke e-mailadressen inclusief wachtwoorden. Voor Nederland gaat het om 2.500 unieke e-mailadressen met daaraan gekoppeld bijna even zoveel wachtwoorden.

Politie stuurt mail om gevonden inloggegevens met hulp van NFIR

Naar aanleiding van de melding die NFIR heeft gemaakt, zijn de eigenaren van de 2500 e-mailadressen benaderd door politie eenheid Den Haag. Aan hen is duidelijk gemaakt waarom zij zijn benaderd en dat het raadzaam is om de huidige wachtwoorden onmiddellijk te veranderen om (verder) misbruik te voorkomen. Lees hier meer over het onderzoek van de politie en hun aanpak van cybercrime.

Digitaal Forensisch Onderzoek

NFIR is gespecialiseerd in het verzamelen, identificeren en valideren van digitale informatie. Wij kunnen voor u achterhalen of (on)bewuste handelingen hebben geleid tot de gevolgen die u ervaart.

Security Awareness

NFIR biedt lezingen, workshops, hacker demo’s, phishing mail acties en Security Awareness games. Met deze interactieve diensten dragen wij bij aan het creëren en vergroten van cyber awareness.