Awareness presentaties

NFIR biedt gerichte presentaties aan voor medewerkers en management/directie om de bewustwording op het gebied van cybersecurity binnen organisaties te verhogen door praktische kennis en voorbereiding op potentiële incidenten.
NFIR beeldmerk kleur
NFIR beeldmerk kleur

Awareness presentaties

NFIR biedt gerichte presentaties aan voor medewerkers en management/directie om de bewustwording op het gebied van cybersecurity binnen organisaties te verhogen door praktische kennis en voorbereiding op potentiële incidenten.

Het investeren in de security en privacy bewustwording binnen uw organisatie begint bij het trainen van medewerkers en management en/of directie. Beide partijen spelen een belangrijke rol in het herkennen van risico’s en het verkleinen van de kans op een incident. Voor medewerkers biedt NFIR een presentatie waarin medewerkers kennis maken met de belangrijkste onderwerpen binnen de cybersecurity. Voor management en directie organiseert NFIR een Incident Readiness presentatie die ingaat op de vraag hoe een organisatie zich kan voorbereiden op een incident. Beide presentaties bieden de nodige handvatten die direct impact zullen hebben op de cyberveiligheid van uw organisatie.

Awareness Programma

Cybersecurity presentaties voor medewerkers

Het vergroten van de weerbaarheid tegen cybersecurity incidenten is een team effort. De cybersecurity presentatie is daarom geschikt voor alle medewerkers. Tijdens deze presentatie bespreken onze specialisten de belangrijkste cybersecurity thema’s. Deze worden aan de hand van de praktische voorbeelden en tips toegelicht. Aansluitend aan de presentatie is het mogelijk om een hack demo uit te laten voeren die goed aansluit op de besproken onderwerpen. Deze hack demo laat zien wat de gevolgen zijn van een geslaagde ransomware aanval en hoe medewerkers een ransomware aanval kunnen herkennen.

Incident Readiness presentaties voor management en directie

Management en directie zijn vaak belast met specifieke verantwoordelijkheden in het kader van cyberdreigingen en de voorbereiding en afwikkeling van cybersecurity incidenten. Daarnaast zijn zij bevoegd om bepaalde keuzes te maken en moeten zij deze kunnen verantwoorden aan de rest van de organisatie en eventuele aandeelhouders. De Incident Readiness presentatie sluit naadloos aan op deze verantwoordelijkheden. Tijdens de presentatie worden onderwerpen behandeld zoals: Hoe treft de organisatie de juiste organisatorische- en technische voorbereidingen en waarmee kun je te maken krijgen wanneer zich daadwerkelijk een cybersecurity incident plaatsvindt als het een keer misgaat. Ook “lessons learned” uit andere incidenten komen aan bod. Kortom, een goede voorbereiding op een onoverkomelijk cybersecurity incident, wat de impact van een incident aanzienlijk kan beperken.

Wilt u ook de security awareness op duurzame wijze vergroten binnen uw organisatie?

Onze presentaties bevatten de belangrijkste thema's binnen de cybersecurity en zijn een goede opstap naar een weerbare organisatie

Bekijk ook onze andere security awareness diensten

Veel gestelde vragen

NFIR biedt verschillende korte presentaties over verschillende onderwerpen en voor verschillende niveaus. Zowel voor medewerkers als het management en/of directie van uw organisatie.

Tijdens de  cybersecurity  presentatie voor medewerkers wordt op laagdrempelige wijze benoemd hoe uw medewerkers zich weerbaar kunnen maken tegen cybersecurity incidenten. Aan de hand van alledaagse voorbeelden worden onder andere de volgende onderwerpen uiteengezet

  • Accountbeveiliging
  • Sterke en zwakke wachtwoorden
  • Betrouwbare apps en anti-virus programma’s
  • Phishing
  • CEO fraude

De gemiddelde presentatie inclusief interactie en de mogelijkheid om vragen te stellen duurt gemiddeld 1,5 uur.

Beide opties zijn  mogelijk. Fysiek (als onderdeel van een programma) kan, maar in sommige gevallen is digitaal handiger aangezien collega’s mogelijk thuiswerken en de presentatie dan ook. Bovendien biedt de online optie de mogelijkheid om de sessie op te nemen. Hierdoor kunnen medewerkers die niet aanwezig kunnen zijn, de opname terugkijken.