Mystery guest bezoek

Bij een Mystery Guest Bezoek wordt uw organisatie's fysieke beveiliging creatief getest door een expert om potentiële beveiligingsproblemen te identificeren en het beveiligingsbeleid te verbeteren.
NFIR beeldmerk kleur
NFIR beeldmerk kleur

Mystery guest bezoek

Bij een Mystery Guest Bezoek wordt uw organisatie's fysieke beveiliging creatief getest door een expert om potentiële beveiligingsproblemen te identificeren en het beveiligingsbeleid te verbeteren.

Cybersecurity is aan de orde van de dag. Organisaties worden in toenemende mate afhankelijk van hun IT-infrastructuur en daarmee worden ze dagelijks blootgesteld aan verschillende cyberrisico’s. Echter, cyberrisico’s spelen zich ook af in de fysieke wereld. Zo kunnen kwaadwillenden uw kantoorpand betreden en tijdens hun bezoek gevoelige informatie verkrijgen en zelfs een cyberincident veroorzaken. Hierbij maken ze gebruik van geavanceerde social engineering technieken, waarbij kwetsbaarheden in menselijk gedrag worden misbruikt. Een mystery visit geeft een realistisch beeld van de mate waarin uw organisatie op dat moment weerbaar is tegen deze veelgebruikte aanvalstechniek.

Met een mystery guest bezoek onderzoekt u de fysieke beveiliging van uw organisatie. Dit gebeurt op een creatieve wijze. Een van onze social engineering experts bezoekt uw organisatie zonder dat dit is aangekondigd bij de medewerkers. Tijdens dit bezoek doet hij of zij zich voor als een klant, medewerker of een externe dienst zoals een monteur. Er wordt gemeten in hoeverre medewerkers waakzaam zijn bij het opmerken van een persoon die ze niet eerder hebben gezien. Bovendien wordt de beveiliging van een faciliteit of systeem getest. Op deze manier worden potentiële beveiligingsproblemen geïdentificeerd en wordt de effectiviteit van het beveiligingsbeleid en de procedures beoordeeld.  

Wat is het doel van een mystery guest bezoek?

Bij een mystery guest bezoek wordt altijd samen met u, de opdrachtgever, het doel van de test besproken. Met dit doel als vertrekpunt worden verschillende onderzoeksvragen opgesteld die tijdens het bezoek beantwoord worden. Vervolgens rapporteert de mystery guest de bevindingen die overzichtelijk worden weergeven in een rapportage. In deze rapportage wordt ook advies op maat gegeven die aansluit op de bevindingen. Hieronder zijn een aantal onderzoeksvragen opgesomd die mogelijk worden gesteld tijdens een mystery guest bezoek.

 • Is het bijvoorbeeld mogelijk om toegang te krijgen tot een pand, serverruimte?   
 • Kan er toegang verkregen worden tot het netwerk en de servers en kan er ingebroken worden op de digitale systemen?  
 • Zijn kritieke systemen en ruimtes voldoende afgeschermd? 
 • Zijn er ruimtes die niet betreden mogen worden? 
 • Weten uw medewerker, beveiligers hoe ze moeten handelen als het gaat om personen die niet in het pand horen, zijn ze alert genoeg? 
 • Is het mogelijk om de fysieke beveiliging te omzeilen? 
 • Werken de beveiligingsmechanismes zoals tourniquet poortje en paslezers? 
 • Wordt er gebruik gemaakt van een Cleandesk policy, is vertrouwelijke bedrijfsinformatie verwijderd van de bureaus? 
 • Zijn de computers vergrendeld en is er vertrouwelijke informatie te vinden? 
 • Zijn wachtwoorden en inlog-gegevens te ontfutselen?  
 • Wordt u afval goed vernietigd en wat voor informatie kan er uit de prullenbak gehaald worden? 

Onze mystery guest bezoeken formuleren een antwoord op o.a. bovenstaande vragen. Kom in contact met onze social engineering accountmanagers en bespreek welke mogelijkheden er zijn voor uw organisatie. Kom in contact met onze social engineering accountmanagers en bespreek welke mogelijkheden er zijn voor uw organisatie.

De uitkomsten van deze onderzoeken zijn vaak verassend effectief en bijna altijd succesvol. Tijdens een mystery guest bezoek wordt altijd een vooronderzoek (OSINT) uitgevoerd waarbij de locatie en de mogelijkheden in kaart worden gebracht inclusief de gebruikte apparaten. Denk daarnaast ook aan de energieleverancier of de gebouwbeheerders. Tijdens een mystery guest kan ook spyware, malware en/of(hard)ware achtergelaten worden. Lees hier meer over in de volgende sectie over USB dropping.

Wordt weerbaar tegen de meest gebruikte techniek van cybercriminelen

Wordt weerbaar tegen de meest gebruikte techniek van cybercriminelen

Bekijk ook onze andere social engineering diensten