USB dropping

Er ligt een USB-stick zonder toezicht op een van de desk bij u op kantoor. Even testen wat er op staat is dan een veelvoorkomende reactie. Een menselijke reactie die grote risico’s met zich mee kan brengen. Om dat risico in kaart te brengen en om te onderzoeken of uw organisatie vatbaar is voor de gevolgen van de USB dropping techniek die cybercriminelen kunt u tijdens het mystery guest bezoek of los een USB  dropping laten uitvoeren bij u op kantoor. 

USB dropping

USB dropping: Een nieuwe en gevaarlijke cyberdreiging

USB-dropping is een nieuwe en gevaarlijke cyberdreiging die steeds populairder wordt. Een cybercrimineel steekt een USB-stick in de computer van een nietsvermoedend slachtoffer en verlaat vervolgens de ruimte voordat de malware wordt gelanceerd. Zodra de USB-stick in de computer van het slachtoffer is gestoken, worden automatisch schadelijke bestanden op het apparaat gedownload, zonder enige interactie van de gebruiker. De cybercriminelen zijn niet eens aanwezig wanneer dit gebeurt, omdat ze snel weg willen kunnen komen voor het geval ze op heterdaad betrapt worden en niet gearresteerd of aangeklaagd willen worden. Dit soort aanvallen is een epidemie geworden omdat hackers hun methoden blijven verfijnen en nieuwe manieren vinden om nietsvermoedende slachtoffers uit te buiten die zich misschien niet bewust zijn van alle gevaren die tegenwoordig op het internet schuilen.

Wat is het doel van onze USB dropping actie?

Onze USB dropping actie simuleert een authentieke USB dropping aanval om voor uw organisatie inzichtelijk te maken hoe er wordt gereageerd op deze aanval en wat de mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn van een geslaagde aanval. Het biedt een mooi startpunt om de weerbaarheid van medewerkers te vergroten en om het bewustzijnsniveau te verhogen. Tijdens ons bezoek verstoppen wij een USB-stick in een openbare ruimte om gebruikers te verleiden deze aan te sluiten op hun computer.  Op deze manier wordt het gedrag van de medewerkers gemeten aan de hand een realistisch scenario. De kwaadaardige USB-stick bevat bij een echte aanval malware die de computer infecteert als deze wordt aangesloten. 

Bij een USB dropping actie wordt een antwoord op de volgende onderzoeksvragen geformuleerd:

  • Zijn de medewerkers op de hoogte en bewust van de gevaren van een USB-stick? 
  • Kennen de medewerkers de regels over, van, voor het gebruik van USB-sticks? 
  • Wat gebeurd er als een medewerker een sleutelbos vindt met daaraan een USB-stick, wordt deze in de computer gestopt?  
  • Zijn er medewerker die de USB-stick in de computer stoppen? 
De  USB-stick dropping wordt vaak gecombineerd met een mystery guest bezoek. Het is ook mogelijk om de USB-stick per post op te sturen. Samen met u kunnen we de onderzoeksvragen aanscherpen en de USB dropping actie meer toespitsen op uw organisatie.  Neem via onderstaande knop contact op met onze social engineering accountmanagers om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Wordt weerbaar tegen de meest gebruikte techniek van cybercriminelen

Wordt weerbaar tegen de meest gebruikte techniek van cybercriminelen

Bekijk ook onze andere social engineering dienst diensten