MDR - Security Monitoring
NFIR Security Operations Center reageert 24/7 op alle digitale dreigingen.
Wij kunnen alle logbronnen van uw netwerk en applicaties koppelen aan ons SIEM.Hoogwaardige SIEM/SOC oplossing met jarenlange staat van dienst.
MDR - Security Monitoring
NFIR Security Operations Center reageert 24/7 op alle digitale dreigingen.
Wij kunnen alle logbronnen van uw netwerk en applicaties koppelen aan ons SIEM.Hoogwaardige SIEM/SOC oplossing met jarenlange staat van dienst.
Eén centrale
Monitoring
Wij hanteren een overzichtelijk, real-time detectie en response systeem.
Volledig geautomatiseerd
NFIR biedt een 100% geautomatiseerde oplossing om uw netwerk activiteiten te monitoren.
State-of-the-Art SOC
Met sinds kort ons revolutionair eigen ontwikkelde AI Security Analist!
Loganalyse: Unieke Use cases
Samen bepalen we de Use cases die voor u belangrijk zijn.
Schaalbare
oplossing
Ons MDR groeit mee met uw bedrijf. Zo wordt u voor nu en later volledig ontzorgd.
Onze Security Monitoring werkwijze
NFIR biedt een complete en innovatieve Security Monitoring dienst aan. Dat betekent dat wij vanaf de intake vanuit meerdere disciplines met u aan de slag gaan. Tijdens de implementatiefase wordt een team samengesteld dat bestaat uit een business consultant, een security engineer en een projectleider. Dit team zal constant in verbinding met u staan. Samen met dit team bepaalt u wat de “use cases” – ook wel beveiligingsregels – zijn waarop de alerts afgaan. De uiteindelijke oplossing die NFIR biedt is een geautomatiseerde oplossing om uw netwerk activiteiten te monitoren. U krijgt kritische meldingen direct via e-mail of sms binnen en u kunt daarop direct actie ondernemen. Onze dienst is echter zo opgesteld dat wij dat managed doen, managed Security Monitoring. Dat betekent dat wij u niet overladen met monitordata waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. In tegendeel, wij alarmeren u alleen indien nodig. Bij het onboardingproces zal de service manager worden toegevoegd aan het team. Deze neemt na oplevering iedere 2 weken alle meldingen met u door. Zo bent u altijd op de hoogte en bent u actief uw netwerk of IT/OT omgeving aan het beveiligen!
Voor wie?
De visie van NFIR op security monitoring is dat deze dienst niet langer moet zijn voorbehouden aan alleen de allergrootste organisaties in Nederland met veel security kennis. De security monitoring dienst van NFIR biedt om die reden een zeer betaalbare en gemakkelijk te interpreteren oplossing. Deze oplossing bedient zowel MBK, grootbedrijf als overheid.
MKB en Groot bedrijf
Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt een essentieel onderdeel van de economie, maar helaas zijn veel MKB-bedrijven kwetsbaar voor cyberdreigingen. Hoewel grote bedrijven vaak meer middelen hebben om zich te beschermen tegen cyberaanvallen, hebben MKB-bedrijven vaak beperkte budgetten en expertise op het gebied van cybersecurity, waardoor ze een aantrekkelijk doelwit zijn voor cybercriminelen. NFIR biedt een betaalbare MDR dienst met een jarenlange staat van dienst om ook het MKB veilig te houden tegen Cyberdreigingen.
Overheid
Net als in de particuliere sector staat de overheid bloot aan diverse cyberdreigingen. Een verstoring of manipulatie van kritieke overheidsinfrastructuur heeft niet alleen verstrekkende gevolgen voor de samenleving, maar ondermijnt ook het vertrouwen in de overheid zelf. NFIR bedient al jarenlang op succesvolle wijze verschillende overheidssectoren.
Ik wil mijn netwerk 24/7 beveiligd hebben!
Houdt 24/7 ogen op uw IT/OT netwerk met de Security Monitoring oplossing van NFIR. Onze ervaren Security Engineers in ons professioneel SOC staan klaar om u volledig te ontzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via het formulier en wij bellen u direct terug.
Wacht niet langer en zorg vandaag nog voor de cyberveiligheid van uw organisatie.
Security monitoring (ads)
"*" geeft vereiste velden aan
Van intake naar periodiek overleg
Stap 1: intake
Cruciaal om tot succesvolle Security Monitoring te komen is het helder hebben wat u wilt beschermen. Wat zijn de kroonjuwelen en welke logbronnen zijn er nodig?
Stap 2: Offerte
In deze fase hebben wij al uw wensen uitgewerkt en komen wij met een contractueel voorstel. Het SLA wordt samen opgesteld.
Stap 3. Kick-off
We starten met een presentatie waarin wij het implementatieplan delen en de timeline vrijgeven. Vervolgens stellen we de teams samen die uw organisatie veilig gaan houden.
Stap 4: Project fase
Het projectplan wordt opgesteld, uitgewerkt en uitgevoerd. Ons SOC wordt ingericht om al uw logbronnen te tracken en indien nodig direct een melding te geven.
Stap 5: Monitoring Fase
In deze fase komen de 2-wekelijkse voortgang gesprekken op gang. Onze servicemanagers nemen contact met u op om de bevindingen te bespreken. Daarnaast vinden er processen plaats zoals Hardening en Detectie Verbetering (PDCA).
Stap 6: Zekerheid en bescherming
Als laatste fase voeren we een GAP analyse uit. Het dashboard is inmiddels volledig ingericht en uw organisatie kan veilig werken!
State-of-the-Art SIEM/SOC oplossing van NFIR!
Private AI Security Analist in het SIEM/SOC van NFIR!
AI geeft een revolutionaire wending aan ons leven. Ook de impact op de cybersecurity is groot. De Security Monitoring-service van NFIR heeft de laatste maanden grote stappen gezet in het adopteren van de nieuwste technologie.
Maak kennis met de Private AI Security Analist! Een speciale AI-analist die door NFIR zelf is ontwikkeld. Deze analist kan meldingen zelf beoordelen, analyseren en doorzetten binnen ons Security Operations Center. Revolutionair is dat dit een eigen getraind model is waarop we niet afhankelijk zijn van de grote techbedrijven zoals Google, Microsoft of Amazon. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw data in veilige handen blijft en NFIR 100% Nederlands is!
Hoe wordt het netwerkverkeer (IT/OT) gemonitord en beveiligd?
Op het netwerk van uw bedrijf of organisatie worden logbronnen aangesloten. Logbronnen zijn belangrijke servers of applicaties die log bestanden genereren. Deze logbrestanden worden naar ons SIEM gestuurd. Dit is een centrale server waar alle log bestanden worden verzameld, gevestigd in Nederland. In dit SIEM worden door middel van automatische detectieregels de logbestanden doorzocht. Wanneer er een verdacht patroon wordt ontdekt zal deze detectieregel een melding genereren. Deze melding wordt onderzocht door onze security engineers in het Security Operations Center (SOC). Wanneer de melding alarmerend is zullen we contact met u opnemen. We overladen u niet met alle meldingen, maar zorgen juist dat alleen de belangrijke meldingen bij u terecht komen. We reageren direct en 24/7 op alle potentieel dreigende meldingen. Zo is de beveiliging netwerk samen geregeld.
Opdrachtgevers aan het woord
Security Monitoring
Koninklijke Hordijk
Veel gestelde vragen
Wat is Security Monitoring?
Security monitoring houdt in het monitoren van het netwerkverkeer en analyseren van logbestanden om daarmee dreigingen, kwetsbaarheden en cyberaanvallen vroegtijdig te kunnen ontdekken. Omdat het interpreteren van logs en onderzoeken van de meldingen niet effectief kan zonder achterliggende kennis van het (klant)netwerk focussen wij op de samenwerking tussen security monitoring en beheer. We helpen u met het ontdekken van kwetsbaarheden in uw beleid, configuraties of netwerk. Dit doen we door de regelmatige voortgangsgesprekken, handige rapportage en kennissessies. De kennissessies zijn gebaseerd op het MITRE Defend framework en dragen bij aan de volwassenheid van uw organisatie.
Hoe wordt het netwerkverkeer gemonitord?
Op het netwerk worden logbronnen aangesloten. Logbronnen zijn belangrijke servers of applicaties die log bestanden genereren. Deze logbrestanden worden naar een SIEM gestuurd. Dit is een centrale server waar alle log bestanden worden verzameld. In dit SIEM worden door middel van automatische detectieregels de logbestanden doorzocht. Wanneer er een verdacht patroon wordt ontdekt zal deze detectieregel een melding genereren. Deze melding wordt onderzocht door onze security engineers in het Security Operations Center (SOC). Wanneer de melding alarmerend is zullen we contact met u opnemen.
Hoe kan security monitoring helpen bij de beveiliging van mijn netwerk?
Het monitoren van uw netwerk kan helpen bij het vroegtijdig ontdekken van kwaadaardig gedrag. Als u uw netwerk wilt beschermen, kunt u het beste beginnen met het monitoren van uw netwerk. U krijgt inzicht in uw netwerk, u bent snel op de hoogte van verdachte activiteiten en u kunt adequaat ingrijpen als een verdachte situatie zich voordoet.
Op basis waarvan ontwikkelt NFIR haar monitoringsdienst?
We ontwikkelen onze monitoring dienst door nauwgezet de cyber security ontwikkelingen te volgen en onze detectieregels daarop aan te passen. Verder optimaliseren we onze detectieregels continu. Ook zoeken we telkens de afstemming met u als klant over de actualiteiten die bij u spelen en overleggen we door middel van korte kennissessies security onderwerpen met u.
Wat is de betekenis van SIEM en SOC?
Meer informatie hierover vind u hier: SIEM en SOC | Managed Detection and Response (MDR) | nfir – cyber security specialist
Managed Detection and Response (MDR)
Onze Managed Detection and Response (MDR) dienst is zodanig ontworpen om uw gegevens en belangen te beschermen, zelfs als een bedreiging de algemene beveiligingscontroles van organisaties ontwijkt. Ons MDR-beveiligingsplatform is een geavanceerde 24/7 beveiligingscontrole die een reeks fundamentele beveiligingsactiviteiten omvat, waaronder cloud beheerde beveiliging voor organisaties die hun eigen beveiligingscentrum niet kunnen onderhouden. Naast het beveiligen van gegevens van uw bedrijf en klant gegevens verlangt de overheid, met de AVG-wetgeving, dat u ook passende maatregelen neemt om persoonsinformatie te beschermen, daar waar u verantwoordelijke of verwerker bent.